top of page

S.D. Kjærsgaard Domicil

Omtrent 10 minutters kørsel fra Ringsted, langs E20 motorvejen, kommer S. D. Kjærsgaards nye domicil og værksted til at bryde frem i lyset mellem markerne. Bygningen på over 2700 m2 opføres i betonelementer med store glasfacader som præsenterer de prægtige maskiner.

Betonelementernes vertikale profil skaber rytme og orden i facadens udtryk. Den vertikale profil brydes ved facader som peger mod den trafikerede motorvej, hvor glasfacader i 6 meters højde skaber en forbindelse mellem de indre rum og den udvendige belægning og beplantning. Mellem bygningen og motorvejen udformes matriklen med udstillingsområder med maskiner, samt et beplantet område som fokuserer på biodiversitet og liv – hvilket underbygges af firmaets profil omkring landbrug.

Bygningens indvendige komposition bringer det bedste frem i hvert element. Betonelementernes indvendige, rå flader står i skarp kontrast til de glatte og fine gipsoverflader. Møblement i varmt træ, og en entré med trælameller fuldender kompositionens kontrastelementer. Dette skaber en læsbarhed i bygningen, som på trods af den indskudte etages dynamiske udformning i showroomet, gør bygningens indretning overskuelig. De hvide flader pyntes med gengivelser af S.D. Kjærsgaards historie i form af gulv til loft billeder.

S.D. Kjærsgaards virksomhedshistorik emmer af stolthed og familieret. Virksomheden er familie-ejet gennem 90 år og 3 generationer. Deres virksomhed har altid haft kunden og kvalitet i fokus, hvilket ligger tegnestuens egne værdier meget nært. Fokus på gode relationer mellem virksomhed og kunde skinner igennem ved bygningens indretning, som huser flere møderum, med plads til formidling, og aftaler i øjenhøjde.

bottom of page